Domowy peeling kokosowy - przenieś się w tropiki

Są dni kiedy odczuwamy potrzebę zadbania o siebie. W te jesienne długaśne wieczory doskonałym sposobem na poprawę humoru będzie aromatyczny peeling. Zapach kokosa i pomarańczy to doskonałe połączenie, które świetnie się sprawdzi podczas wieczornego relaksu. We mnie przywołuje wspomnienia wakacyjnych podróży. Nawet jego delikatny kolor kojarzy się z plażą i błogim relaksem.





Przygotowanie peelingu zajmie chwilkę. Potrzebujemy :
- miąższ ze świeżego kokosa
- skórkę z połowy pomarańczy ekologicznej 
- 1/2 szklanki cukru (białego lub brązowego) 
- opcjonalnie jeśli macie 1 łyżka oleju kokosowego 

Wydrążony miąższ blendujemy. Pomarańcze dokładnie szorujemy, sparzamy i ścieramy skórkę na tarce. W miseczce łączymy wszystkie składniki. Nasz peeling jest jadalny, więc możecie się poczęstować. Pięknie pachnie, wygładza skórę, dodaje jej blasku i elastyczności. No i jeszcze jedna zaleto nie ma w nim chemii.







0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Obserwatorzy

PARTNERZY

PARTNERZY
Portal Integracja Sensoryczna

.

.

Autorka

Sylwia - kobieta, żona, mama, pedagog. Zakochana w polskich tradycjach i rodzinnym Krakowie. Estetka. Każdego dnia stara się zrobić coś co wywoła uśmiech na twarzy. Lubi zapach domowej kuchni oraz majsterkowanie szeroko pojęte.Uczy się delektować codziennością, cieszyć z drobiazgów oraz ograniczać konsumpcjonizm.

Kontakt

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *